Socioøkonomiske referencer HTX Skive

HTX - Socioøkonomiske referencer

Socioøkonomiske referencer

Socioøkonomiske referencer er et statistisk udtryk for, hvordan elever på landsplan med samme baggrundsforhold som institutionens elever har klaret prøverne.

På nedenstående link vælges først parametre i højre bjælke + knappen "ANVEND" nederst. Derefter vælges i venstre side, om der ønskes for 1 år eller 3 år.

Fakta om de socioøkonomiske baggrundsvariable

Beregningen af de socioøkonomiske referencer er baseret på oplysninger på individniveau. Karakterdataene er baseret på indberetninger til Styrelsen for It og Læring, mens alle oplysningerne vedrørende elevens baggrundsforhold er hentet fra registre hos Danmarks Statistik.

Baggrundsoplysningerne er:

• Elevens afgangskarakterer fra 9. klasse (gennemsnit af de bundne prøvefag)
  • Elevens køn, alder, herkomst
  • Forældrenes højeste fuldførte uddannelse og bruttoindkomst
  • Faderens og moderens arbejdsmarkedsstatus
  • Familiestatus
  • Elevens adgangsvej inden start på uddannelsen