Om skolen

Skive Tekniske Skole byder velkommen til den mangfoldige verden på Skive Tekniske Skole. Skolens uddannelser udvikles i tæt samspil med erhvervslivet og de videregående uddannelser.

Vi uddanner til forskellige erhverv og til forskellige videregående uddannelser, og derfor ser vi en ære i at uddanne det hele menneske, at være med til, at den enkelte får realiseret sit potentiale fagligt, personligt og socialt. Vi hjælper på vej med at se og at realisere det potentiale.

En erhvervsuddannelse kvalificerer dig til både arbejde og videregående uddannelse med afsæt i dit håndværk. En anden spændende mulighed er EUX, hvor håndværksuddannelsen knyttes sammen med en studentereksamen. Vores elever og studerende skal kunne agere i en global sammenhæng på en ansvarlig og bæredygtig måde. I vores erhvervsuddannelser tilbyder vi derfor en bred vifte af internationale muligheder i form af praktik i udlandet og studieophold på skoler i udlandet.

Vores Tekniske Gymnasium tilbyder flere naturvidenskabelige og teknologiske studieretninger og som noget nyt også en international studieretning. På den internationale studieretning er internationalisering ikke blot en studietur men et ophold på et amerikansk college, som integreres i uddannelsen. Samarbejdet med Aarhus Universitet HIH sikrer et videregående uddannelsesperspektiv indenfor innovation og teknologi. På Skive Tekniske Skole, hvad enten vi taler om erhvervsuddannelser eller Teknisk Gymnasium, arbejder vi med bæredygtighed som et nøglebegreb i forhold til miljø og klima. Det ses i praksis med eksempelvis renoveringen af vores kollegium, som du kan læse mere om i avisen. Bæredygtighed er afgørende i forhold til den fremtid, vi bevæger os hen imod socialt, økonomisk, fagligt og miljømæssigt. Hos os er det ikke bare ord – vi tror på kombinationen af teori og praksis.

Men at være under uddannelse er meget mere end det – det er også alle vennerne og det, der ellers sker på skolen.